Ceasarsallad med egen dressing



Ceasarsallad med egen dressing

(4 personer)

Ingredienser

2 krukor romansallad
2 kycklingfiléer
1 dl riven parmesanost
3 skivor formbröd
Smör till stekning
Vitlöksbaguette

Dressing

1 ägggula
1 dl parmesanost
2 sardeler
0,75 dl olivolja
1 msk citronsaft
2 vitlöksklyftor

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Stek kyckling lite snabbt så det får färg. Släng in i ugnen och grädda i 20 min.
2. Lägg i sardeller, äggula, parmesanosten och citronsaft i bunke, pressa i vitlöken mixa med mixer till jämn smet.
Häll sedan i olivoljan och fortsätt mixa nån minut. Låt sedan stå.
3. Skär baguetten i tärningar. Stek i smör tills de får önskad färg.
4. Skär sedan romansalladen grovt och blanda med dressingen vi gjorde tidigare.
5. Släng på salladen på tallriken, lägg över krutonger och avsluta med kyckligen (skiva den snyggt). Strö sedan över önskad mängd parmesanost.

Bon Apetit!

RSS 2.0